Historikk

Litt historikk om Kristiansund Mekaniske

Kristiansund Mekaniske A/S har sine røtter tilbake til 1899. Da ble Kristiansunds Baadbyggeri startet med formål «bygging av båter og mindre fartøyer». Ved Landsbaatstevnet i Trondhjem i 1902 fikk de utmerkelser for sine båter. I 1903 er det bygget slipp. Samtidig leveres den første dampbåt bygget i Kristiansund. Verkstedet fortsetter under vekslende ledelse. I 1932 blir navnet Kristiansunds Mek. Verksted og Baatbyggeri A/S, og blir mer innrettet på mekanisk service på båter og produksjon av gir og propellanlegg. Bygging av mindre båter i tre pågår frem til slutten av 1960 – årene i form av slepelettbåter. Produksjon av gir og propellanlegg fortsetter til ca 1980.

I 1990 blir navnet Kristiansund Mekaniske A/S. Firmaet er nå et rent serviceverksted for alle typer fartøyer som trafikkerer i området, samt for den oljerelaterte virksomheten.

Vi har et maskinverksted og motorverksted med traverskran og verktøy for motoroverhalinger, overhaling av pumper, vinsjer og annet mekanisk utstyr. Dreibenker, freser og sag. Rørverksted for hydraulikkrør, vann / RSW / kjølevannsrør, eksosrør, lufterør, kobberrør og ellers det som finnes om bord i en båt. Verkstedhall med gulvareal 800 m2 med 25 tonns traverskran, platesaks, knekke og moderne plasma skjæremaskin samt sveisemaskiner.

Kontakt

  • Kristiansund Mekaniske AS
  • Freiveien 26 - 6511 Kristiansund N
  • Telefon: +47 71 67 86 60

  • Epost: aud@krimek.no